Am scris mult în ultimele luni despre grupurile de interes europene şi despre eventualele lor “proiecţii” pe structura românească, adică mai pe româneşte spus: cum relaţionează industria românească sectorială cu Bruxelles-ul european.
Există însă în Bruxelles şi o prezenţă a “structurilor mondiale”. Câteva cuvinte despre Organizaţia Naţiunilor Unite şi Bruxelles-ul european. E suprinzător poate, dar există un birou de reprezentare pentru capitala Europei, foarte bine pus la punct. Aşa cum se vede şi pe pagina de prezentare puternice organizaţii sectoriale sunt bine implementate.
Câteva exemple despre rolul acestor birouri.
Albena Arnaudova, cea care se ocupă de comunicare la Bruxelles pentru Organizaţia Mondială de Sănătate, preciza că “se lucrează foarte bine cu instituţiile europene, în special pe dosarele tehnice”.
Sylvie Motard, cea care coordonează biroul european al Programului de Mediu al ONU - UNEP explicând cât de important este să se dea vizibilitate proiectelor de mediu ale ONU în capitala Europei, preciza că “se lucrează foarte bine cu sectorul nonguvernamental din UE”.
Bernd Hemingway, reprezentantul regional al International Organization for Migration (IOM), sublinia şi el importanţa strategică a Bruxelles-ului: “Relaţia cu UE este importantă din punct de vedere al politicilor şi al implementării proiectelor pe care le avem.”
“Dacă analizăm dinamica legislativă în domeniul refugiaţilor din UE ne dăm seama că expertiza noastră contează foarte mult în peisajul comunitar”, adăuga Gilles Van Moortel, Press and Public Information la UNHCR din Bruxelles.
Dan LUCA / Bruxelles
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu