Apropo de miturile României, Raportul Comisiei Europene privind agricultura europeană a anului 2010 arată că agricultorii români sunt cei mai neproductivi din Uniune. În acelaşi timp, ţări precum Olanda şi Danemarca sunt cele mai harnice.
Totuşi, România joacă un rol important alături de Lituania, Irlanda, Bulgaria sau Polonia, deoarece sunt un mediu competitiv în interiorul Uniunii Europene. Concret – puţine locuri de muncă în domeniu şi preţuri la produsele alimentare în continuă creştere.
Parcă totul rămâne un paradox, în contextul în care România beneficiază de condiţii bune pentru dezvoltarea agriculturii – suprafeţe agricole întinse şi acces la fonduri structurale, care rămân totuşi neutilizate.
Dan LUCA / Bruxelles
Domnule Dan Luca, ati incercat sa accesati fonduri europene pentru afacerea dumneavoastra? Din moment ce sunteti atat de contrariat de absorbtia slaba a banilor europeni, inclin sa cred ca NU!
RăspundețiȘtergereDaca vreti cu adevarat sa faceti un bine, nu mai contemplati de acolo "de sus" si faceti ceva concret in acest sens. Impreuna cu asociatia din care faceti parte, ati putea sa organizati o serie de sesiuni de instruire pentru cei care doresc sa acceseze acesti bani, care trec degeaba pe langa noi!
În primul rând va mulţumesc pentru mesaj şi pentru interesul de a citi ceea ce publicăm pe acest blog. Personal am o experinta practica de a lucra cu fondurile europene, dobandita inca din 2000, cand am fost in echipa implementarii unui proiect PHARE in Romania. Autoritatea de implementare a fost Institutul European din Romania.
RăspundețiȘtergereLa Casa Europei am decis să nu ne implicăm activ în managementul fondurilor europene. Există deja multe companii in Romania care au ca domeniu de activitate oferirea acestor servicii de consultanta celor interesaţi.
Referitor la solicitarea dumneavoastra, cel mai indicat ar fi să indentificati companiile care au expertiza pe piata romaneasca si cu siguranta exista programe de formare pe care puteti sa le accesati.
Vă doresc mult success!
Dan Luca