vineri, 28 martie 2014

Situaţia tinerilor europeni

Recent au fost publicate cifre cu privire la situația socială a tinerilor din Europa. Studiul arată "tendințe îngrijorătoare" cu privire la faptul că un număr tot mai mare de tineri continuă să trăiască la domiciliu, împreună cu părinţii, cu implicații serioase pentru independența lor. Trendul se manifestă aproape în toate țările europene, inclusiv în cazul Danemarcei şi a Austriei.

Rezultatele înregistrate la acest capitol, combinate cu procentul de 23%, cifra oficială a șomajului în rândul tinerilor din UE - 55% în Grecia, 53% în Spania, sunt cu atât mai îngrijorătoare.  

Sindicatele europene au prezentat recent Comisiei Europeane starea socială din Europa, subliniind că tinerii sunt în continuare categoria de populaţie cel mai grav afectate. Totuşi, generaţia tânără "nu este o generație pierdută", spunea Anna Ludwinek, reprezentant al Eurofound. "Mulți tineri nu se simt de fapt excluşi, dar simt că viața a devenit foarte complicată, că valoarea lor nu este recunoscută, că ei nu pot găsi un loc de muncă de calitate. (...) Ei vor o schimbare și vor să se simtă apreciați", explica aceasta.  

Acum că alegerile europene sunt atât de apropie, rapoarte de măsurare a impactului social al crizei economice din UE sunt tot mai abundente. Despre situaţia tinerilor am scris şi eu recent.
                                              
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu