30.000 de cititori au accesat blogul Casei Europei şi cred că se poate trece la “nivelul următor”.
Încă de la începutul blogului, în septembrie 2007, subliniam intenţia să publicăm articole şi opinii despre Uniunea Europeană şi despre modul cum românii sunt afectaţi de shimbările europene contemporane.
Recent Mădălina Sişu menţiona într-un articol: Unde se plasează comunicarea actorilor români din spaţiul public european? Dacă ar fi să rămânem în metafora “satului”, actorii români din spaţiul public european sunt, încă, la marginea “sătucului” Bruxelles. Nu sunt prea mulţi euro-deputaţii români care au bloguri personale şi sunt şi mai puţini cei care se regăsesc în reţelele mediei sociale, însă numărul lor e în creştere. Iar în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi actori români, prezenţa lor în spaţiul public european, determinate de comunicare, este foarte redusă (n.a.: blogul “Casa Europei” este o excepţie notabilă, mai ales că, pe lângă rolul comunicaţional, joacă şi un excepţional rol educativ).
Da! – publicaţiile care doresc să utilizeze părţi din conţinutul blogului Casei Europei sunt încurajate să o facă, doar îi rog să menţioneze sursa. Am lansat blogul pentru a comunica şi pentru a aduce mai multă informaţie românilor despre realităţile Bruxelles-ului european în context românesc.
Există multe articole şi studii care leagă România de Uniunea Europeană, informaţii despre comunicarea europeană şi poziţionarea ţării noastre în mecanismul comunitar. Dacă dispuneţi de astfel de materiale şi doriţi să le daţi mai mare vizibilitate vă sugerez să mi trimiteţi pe adresa info@casaeuropei.com şi eu voi încerca să le pun în valaore prin intermediul blogului şi a Newsletter-ului trimis către aproximativ 5.000 de adrese.
Blogul Casei Europei este deschis!
Anul trecut, cantitatea de informaţie strânsă pe blog mi-a dat ideea de a încerca o proiecţie din “lumea Web 2.0” în cea “serioasă”, a cărţilor de specialitate. Cu siguranţă nu puteam să acopăr un sector atât de larg – ca cel al comunicării europene - fără ajutorul altor români care se preocupă de aceastã problematică, de multe ori indirect sau fără o prioritate anume în activitatea lor. Am invitat românii din Bruxelles să îşi exprime părerea prin articole de câteva pagini fiecare, dar am invitat şi români care trăiesc în România, la Bucureşti sau Cluj, să ne prezinte viziunea lor. O contribuţie remarcabilă este şi a unor experţi români care îşi desfăşoară activitatea în prezent la Londra, Washington, Atlanta sau Ottawa. Şi astfel s-a născut cartea “Dilemele comunicării Uniunii Europene”.
Dacă ideea acestui “blog deschis” prinde putem să realizăm şi alte proiecte de impact împreună.
Vă mulţumesc şi vă aştept mesajele!
Dan LUCA / Bruxelles
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu