duminică, 17 martie 2019

Impresii din capitala Președinţiei UE


Prin intermediul acestui blog, încerc sã prezint și impresii despre orașele și sistemele pe care le vizitez, fie cã sunt din România (Bucuresti, Cluj, Sibiu), alte destinaţii europene (Paris, Berlin, Roma, Madrid, Londra, Varșovia) sau pe alte continente (SUA sau Africa).

Acum vreo 20 de ani am trait un an în capitala României (anul de graţie 2000) și îmi face o deosebitã plãcere sã revin periodic. Este o adevãratã bucurie sã interacţionez cu cei care lucreazã în mediul instituţional, academic sau al consultanţei, dar apreciez – poate prea tare – puterea bucãtãriei românești și forţa teatrului românesc. Iar când sâmbãtã seara, în inima Bucureștiului, la un preţ de 5 euro biletul, ai onoarea de a urmãri actori trecuţi și pe la Hollywood, înţelegi mai bine potentialul cultural românesc.

În București ai timp sã te actualizezi cu informaţii despre cotidianul românesc de la taximetriști. Cursele de 8km, deci cam 45 de minute în limbaj de București, îţi dau prilejul sã afli ce politicieni prind la populaţie (surprizã, nu prea mulţi), cum merge investiţia în infrastructurã, cum se mai fac afaceri reale în România și – desigur – cum Uberul agaseazã sectorul de transport public, dar și cum dã posibilitate studenţilor sã aibã un venit suplimentar…

Dan LUCA / înca la București

 

Niciun comentariu: