joi, 3 iunie 2021

Dan LUCA – panelist la evenimentul organizat de Institutul European din România și Ministerul Afacerilor Externe


Am revenit cu mare plăcere la evenimentul IER organizat astăzi pe tema ˝Ce viitor ne dorim pentru Uniunea Europeană acasă și în lume?˝.

 

M-am referit în prezentarea mea la organizaţiile care au avut un impact durabil prin sprijinirea anumitor etape în aprofundarea proiectului european, dar și la actuala Mișcare Constructivă Europeană. Am prezentat idei noi despre rolul presei locale și regionale în dezbatere, dar și despre implicarea partidelor politice europene în Conferinţa privind viitorul Europei.

 

Pentru țara noastră europenizarea este sinonimă cu modernizarea. Trebuie o încurajarea  instituțională a actorilor români în a se exprima.

 

România a fost invitată la Convenția Europeană din 2002, fără să fie stat membru UE. Trebuie să invitãm acum la discuții toți cetățenii din spațiul european, fie că locuiesc în Serbia, Albania sau Republica Moldova.

 

E nevoie să se ocupe spațiul public cu dezbateri reale și constructive, nelăsând loc celor care doresc să distrugă Uniunea Europeană din interior. Dorim un viitor european, dar e nevoie să ne batem pentru acest viitor.

 

Dan LUCA / Bruxelles

 

 

Niciun comentariu: