sâmbătă, 26 iulie 2008

BBC – mai mult decât o presă britanică…

În câteva zile BBC România îşi va închide porţile, prilej cu care vreau să felicit profesionalismul echipei BBC, chiar dacă îi cunosc prea puţin pe cei de la Bucureşti.

Cunosc mai bine echipa BBC de la Bruxelles, lucrăm în aceeaşi clădire – International Press Center - iar metodele lor de a reflecta realitatea inspiră încrederea. Sondaje de opinie recente, poziţionează BBC (TV & online) printre cele „mai respectate” media în afacerile europene, depăşind cu mult percepţia că este doar o presă britanică.

În toamna anului trecut, avându-l ca invitat la o conferinţă, Marc James, coordonatorul biroului BBC Bruxelles, preciza: “BBC is dedicated to adding a human dimension to EU affairs, presenting the news in an interesting and lighter way".

Oana Lungescu (Ana Maria Bota – nume de microfon la BBC România) e fără doar şi poate cel mai faimos ziarist român din capitala Europei. Iată cum descria munca sa de la Bruxelles într-un material publicat recent: „Vorbim despre instituţii, bărbaţi în costume negre sau gri, care discută despre lucruri abstracte şi iau decizii care se aplică, adesea, în luni şi ani. Deci, discutăm despre ceea ce se numeşte proces. Nu sunt lucruri spectaculoase, în general. Sunt paşi mici, care se fac într-o anumită direcţie. Astea nu sunt lucruri uşor de vândut într-un peisaj mediatic care devine tot mai obsedat de spectaculos”.

Încă o dată, felicitări BBC!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: