marți, 5 mai 2009

Grupurile de interese la Euroconference


Membrii asociaţiilor industriale europene s-au întâlnit la Euroconferinţa de săptămâna trecută, eveniment anual organizat de Kellen Europe, pentru a discuta de data aceasta în special despre cum pot depăşi efectele crizei economice.

Aminteam de această conferinţă cu ocazia publicării rezultatelor studiului legat de tendinţele în comunicarea grupurilor de interese din Bruxelles-ul European, rezultate pe care le-am prezentat la acest eveniment.

Concluziile participanţilor au întărit ceea ce deja s-a demonstrat prin analizarea răspunsurilor date de reprezentanţii grupurilor de interese. “Companiile sunt conştiente că asociaţiile sunt o extensie a companiilor membre, care au nevoie să acţioneze în acelaşi fel”, spunea Christopher Burghardt, vice-preşedinte la Anheuser-Busch InBev.

Foarte bună este şi observaţia pe care o face Hanns Glatz, reprezentantul Daimler: “în perioadele de criză, când instituţiile europene recurg la modificări semnificative ale legislaţiei pentru îmbunătăţirea situaţiei financiare europene, acţiunile asociaţiilor sunt mai importante ca oricând. În acest context, este o oportunitate a asociaţiilor să fie pro-active”.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: