luni, 4 mai 2009

România nu investeşte suficient în educaţie şi cercetare


Asta au observat şi reprezentanţii Comisiei Europene, iar cu ocazia vizitei pe care a avut-o recent în România, Margot Wallstrom concluziona că nu e vorba de lipsa fondurilor europene, ci de lipsa abilităţii de absorbţie a acestora.

Pe lângă discuţiile legate de românii care lucrează în instituţiile europene şi programele pentru tineri, comisarul european a subliniat necesitatea investiţiilor în sistemul de educaţie şi în cel al cercetării, o problemă de prioritate pentru România.

Românii sunt avantajaţi în ocuparea posturilor in instituţiile europene, şi sunt aşteptaţi să aplice pentru stagii de pregătire, la Bruxelles fiind nevoie de prezenţa reprezentanţilor din toate cele 27 de state membre.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat necesitatea proiectelor pentru finanţări europene, caracterizate de creativitate şi originalitate.

Este nevoie de aceste întâlniri directe cu cetăţenii, pentru o mai bună apropiere, pentru îmbunătăţirea procesului de comunicare europeană, dar trebuie să ţinem cont de observaţiile care ni se fac şi să profităm de avantajele care ni se oferă, să găsim cele mai bune proiecte pentru atragerea şi fructificarea fondurilor europene.

Dan LUCA/ Bruxelles

Niciun comentariu: