joi, 24 septembrie 2009

UE şi monitorizările de presă


În anul 2000, când făceam parte din echipa de implementare a unui proiect PHARE în România, mi-am dat seama cât de important este pentru instituţia europeană (fie ea Comisie, Parlament sau Consiliu) impactul în presă. Sute, sau chiar mii de persoane lucrează într-un mecanism european de monitorizare a presei din ţările membre şi nu numai, scopul principal fiind evaluarea impactului “europeanului” asupra comunităţii respective.

Poate nu e surprinzător, dar este bine pentru cei care lucrează în managementul de proiecte cu fonduri comunitare să nu neglijeze acest aspect. Comunicarea este foarte importantă în evaluarea finală, iar ce s-a scris în presă despre proiect este de multe ori crucial.

Am coordonat unele proiecte şi am acordat o mare importanţă reflectării în “presa ţintă”, deşi erau proiecte mici, ale ONG-urilor, fără absolut nici o finanţare europeană.

Două exemple interesante: Proiect primăvara 2007: În dialog cu 12 portrete clujene în Europa cu monitorizarea Reflectarea proiectului în presa locală şi românească (ianuarie – aprilie 2007) şi pentru proiectul Succesul României în capitala Europei cu monitorizarea de presă.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: