marți, 19 octombrie 2010

De la non-guvernamental la pre-guvernamental

În februarie 2008 când lansam ideea unei filiale de partid politic românesc în afara teritoriului României mulţi au zis că vreau imposibilul. Am considerat atunci că experienţa noastră, a celor din Bruxelles, din Belgia sau din alte zone din afara teritoriului Statului român, poate să aibă un impact pozitiv în politica românească. Aşa am prezentat proiectul nostru Consiliului Naţional PSD din 22 februarie 2008.

Experienţa de 17 ani în sectorul non-guvernamental m-a ajutat mult să găsesc cheile cele mai potrivite pentru a convinge colegii şi prietenii din Belgia că merită să încercăm, să explicăm factorilor decidenţi că merită să avem PSD Bruxelles, PSD Belgia şi PSD Dispora, parte integrantă a Partidului Social Democrat.

S-a muncit mult şi rezultatele au venit. Pe 15 octombrie 2010 a avut loc la Bucureşti Conferinţa de constituire a PSD Diaspora. În acest context, Congresul Extraordinar PSD din 16 octombrie a votat ca PSD Diaspora să primească un statut egal şi obligaţii asemănătoare cu cele ale organizaţiilor PSD din ţară. Văd ca o responsabilitate şi alegerea mea ca vicepreşedinte al noii structuri create - PSD Diaspora.

Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care au crezut în proiectul propus.

Împreună putem face lucruri minunate pentru români!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: