marți, 8 martie 2011

Institutul Internetului

Google a prezentat recent studenţilor de la Universitatea Humboldt din Berlin viziunea despre viitorul tehnologiei – o extindere mai puternică în Europa, prin crearea de mult mai multe locuri de muncă, dar foarte interesantă este intenţia de a inaugura în capitala Germaniei un Institut pentru Cercetare a Internetului. Criteriul care a determinat alegerea locaţiei este reprezentat de tradiţia oraşului în inovaţia tehnologică.

Modelul de a prezenta planurile companiei în cadrul Universităţii Humboldt din Berlin, are ca exemplu speech-ul din mai 2000, care îi aparţine ministrului german de externe, Joschka Fischer. În incinta aceleiaşi universităţi fiind prezentate atunci obiective de integrare europeană şi respectarea principiului subsidiarităţii, importante pentru viitorul UE.

Laitmotivul discursului susţinut de CEO Google, Eric Schmidt, a fost “Tehnologia ne serveşte pe noi şi nu invers”, asta pentru a răspunde scepticilor care cred că internetul le va distruge viaţa. Facilitatea comunicării la distanţă sau cu vorbitorii altor limbi, sunt doar câteva din beneficiile oferite de Google, pe lângă bine-cunoscutul rol de motor de căutare.

În plus, Schmidt a adăugat faptul că în viitor, activităţile care implică intuiţie, creativitate sau leadership vor rămâne în datoria oamenilor, iar calculatoarele vor acţiona automat, realizând sarcinile pe care le vor primi de la utilizatori.

Tehnologia ajută, dar nu domină oamenii!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: