joi, 26 iulie 2012

Irlanda porţilor deschise


Zilele acestea s-a consemnat deschiderea pieţei muncii din Irlanda pentru cetăţenii români. Decizia de ridicare a restricţiilor a fost luată cu un an şi jumătate înaintea expirării automate a restricţiilor pentru români şi bulgari.

Irlanda este o ţară cu 4 milioane de locuitori şi găzduieşte aproximativ 40.000 de români, majoritatea dintre aceştia fiind locuitori ai Dublinului.

Cristi Roman a publicat recent şi un “ghid” pentru românii care sunt atraşi de această ţară – dar atenţie, şomajul este în creştere şi declinul economic se resimte din cauza crizei europene.

Limba engleză este indispensabilă, iar diplomele de studii sunt recunoscute. Dacă sunt traduse şi legalizate, şansele de angajare sunt mult mai mari, după cum spune autorul materialului.

Situaţia este însă mai bună dacă ai şansa să lucrezi într-o multinaţională pe un post bun. În asemenea condiţii, te obişnuieşti şi cu condiţiile climatice şi cu alte diferenţe de mentalitate. Secretul este însă, ca peste tot, să dai dovadă de seriozitate.

Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: