duminică, 7 aprilie 2013

Euroscepticismul în Germania


Şi în Germania manifestările eurosceptice încep să devină din ce în ce mai numeroase. Recent, un nou partid care se declară împotriva UE, susţinea următoarea declaraţie - „Considerăm că Angela Merkel greşeşte când spune că nu există alternativă“.

Pe fondul nemulţumirilor manifestate de cetăţeni vis-a-vis de măsurile pentru redresarea euro, această grupare politică îşi lansează ideologia, cu doar şase luni înainte de alegerile din Germania. Konrad Adam, fost ziarist susţinător al conservatorilor, prezent la întâlnirea partidului „Alternativă pentru Germania“, spunea că se doreşte “ca orice ţară care nu mai vrea sau nu mai poate rămâne în zona euro să aibă posibilitatea să o părăsească“.

Noua formaţiune politică intenţionează să participe la alegerile programate pentru această toamnă, pentru desemnarea legislativul din Germania, cu şanse de a produce schimbări semnificative în componenţa acestuia, dacă luăm în calcul rezultatele sondajelor realizate recent, conform cărora, unul din patru germani ar vota în favoarea unui partid care militează pentru ieşirea ţării din eurozonă.

Materiale publicate pe blog având subiecte asemănătoare:
 
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: