joi, 29 octombrie 2015

Dan LUCA – prezentare la universitatea VUB din Bruxelles despre rolul doctoratului în gãsirea unui job în afacerile europene

De câţiva ani derulez o cooperare foarte plãcutã cu universitatea VUB din Bruxelles. Pe lângã dimensiunea academicã, interactionez foarte mult cu Centrul de orientare în carierã al universitãţii, susţinând trimestrial prezentãri studenţilor despre "piaţa actorilor europeni" și posibilitãţile de a gãsi un loc de muncã în Bruxelles-ul european.

Pe 28 octombrie 2015 am fost invitat sã ţin o prelegere pe tema “Launching your Professional Career in the EU-Brussels Ecosystem. Using your PhD-degree to the full extent”. Timp de 3 ore am interacţionat cu doctori sau doctoranzi, decoperind abordãri interesante pentru o conectare mai bunã la realitãţile pieţei Schuman.  Existã un interes special pentru un loc de muncã în afacerile europene, în special în mediul non-instituţional, atât pentru cei cu doctorate în stiinţe (chimie, biologie, etc), cât și pentru cei cu doctorate în drept sau studii politice.

În câteva zile sunt din nou la București pentru a susţine cursul despre opinia publicã în UE masteranzilor de la SNSPA, dar și pentru a dezbate despre cum putem pune în valoare un master românesc în ecosistemul bruxellez.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: