joi, 26 noiembrie 2015

Parisul la el acasã… versiunea 2015

Saptãmâna aceasta am petrecut din nou câteva zile la Paris. Oraşul este plin de viaţã, fãrã absolut nici o perturbaţie din cauza evenimentelor recente.

E o plãcere sã discuţi politici europene cu organizaţiile naţionale de reprezentare a sectorului agricol sau a celor din industria cosmeticelor (pentru cei care urmaresc afacerile europene le recomand binomurile INTERFEL - FRESHFEL şi FEBEACosmetics Europe).

Discuţia de la Institutul Jacques Delors (Notre Europe) a fost plinã de conţinut, iar evenimentul din 15 marie 2016 pe tema finanţãrii alegerilor primare europene din 2019 este asteptat cu mare interes atât la Bruxelles, cât şi la Paris.

În rest, Parisul se pregãteşte la greu de COP21, la care vor participa şi 140 şefi de state. Vã puteţi imagia cum va arata capitala Franţei începând de duminicã pentru douã sãptãmâni.

Iar ca picanterie din politica naţionalã francezã, vã recomand saga cu ministrul afacerilor externe Laurent Fabius, care se pare cã îşi pregãteşte “o parcare politicã”, de tip românesc, pentru anul 2016.

Dan LUCA / acum în Bruxelles

Niciun comentariu: