vineri, 11 septembrie 2009

Să nu încurajăm mediocritatea!


Am mai discutat despre problemele sistemului educaţional românesc, neadaptat pieţei muncii, ceea ce îi împiedică pe tineri să se poată angaja pe posturi în care să le fie recunoscută valoarea şi răsplătite calităţile, idei bine subliniate într-un interviu din Evenimentul Zilei.

În acelaşi interviu, este foarte bine punctată o altă problemă pe care nu am insistat până acum: angajatorii nu pretind universităţilor să dezvolte studenţilor abilităţi practice, colaborarea dintre posibilii angajatori şi cadrul universitar, fiind aproape inexistentă.

Nu ştiu dacă momentul aceasta, în care toată lumea pune eşecurile pe umerii efectelor crizei, este cel mai potrivit pentru a da astfel de îndemnuri, însă…

Trebuie aşteptat momentul în care aceşti tineri vor găsi puterea de a se întoarce considerând “starea aceasta drept o provocare”?... sau trebuie găsită o cale internă de soluţionare a problemelor?

Un ax al încrederii este necesar!

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

andi inovati spunea...

Cum se numeste partea de deasupra mediocritatii?La cine "ne "referim?.Cine incurajeaza,sau cine lasa sa fie incurajati?Ce fac cei de deasupra??Am constatat ca cei din medio.,cit si cei de deasupra nu au idei sau initiative de exceptie.Medio.,si"midio"constitue majoritatea,fara ei nu se poate,important e cine iese in fata.Am putea si noi schimba europa nu numai ei pe noi.Sa incepem,,.