marți, 9 octombrie 2012

PSD Belgia susţine iniţiativa TSD Diaspora

     TSD Diaspora a prezentat acum câteva zile la Parlamentul European, rezultatele studiului “Cine sunt tinerii români din Diaspora şi cum văd ei România?”.

“Este pentru prima dată când tinerii social-democraţi români din Diaspora îşi adună forţele şi produc o astfel de acţiune. România la care visăm are nevoie şi de noi, de experienţa noastră, de expertiză, de proiecte îndrăzneţe care să schimbe imaginea ei în străinătate. Ne dorim şi avem potenţialul să modelăm o Românie mai bună, mai europeană şi mai profesionistă”, ne explica Anda Ghiran, iniţiatorul şi coordonatorul studiului.

Aşa cum am precizat susţin implicarea românilor din Diaspora şi mai ales a tinerilor în dezvoltarea României – “Recent, am propus Programul Guvernamental “Experţi pentru o Românie europeană” care sa dezvolte capacitatea administraţiei româneşti de a interveni pe politicile sectoriale europene, atât la nivelul ministerelor, cât şi la nivelul Prefecturilor. Este un exemplu concret prin care putem absorbi în România tineri pregătiţi la nivel mondial. Mai mult decât atât, pentru rezolvarea problemele cu care se confruntă tinerii români din Diaspora, aşa cum au fost subliniate în studiul TSD Diaspora, credem că este oportună transformarea Ministerului Afacerilor Externe în Ministerul Afacerilor Externe şi al Diasporei”.

PSD Belgia a susţinut aceastã iniţiativă pe toată durata celor 18 luni de proiect, până la prezentarea rezultatelor de acum câteva zile şi va continua sã ajute de la Bruxelles proiectul TSD Diaspora.

Numai laude celor implicaţi! Felicitări Anda!!!

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: