miercuri, 17 august 2016

Organizarea societãţii civile în UE

Bruxelles-ul este locul de reprezentare a intereselor la nivel european. Nu întâmplãtor avem 100.000 persoane care lucreazã în capitala Europei, în domeniul afacerilor europene.

Pe lângã instituţiile europene, apar anumite segmente foarte bine articulate la Bruxelles. Dacã este sã analizãm sectorul de afaceri, ne referim la Business Europe. Dacã dorim sã înţelegem reprezentarea sindicatelor ajungem la ETUC.

Societatea civilã are interes de a se prezenta, iar diversele structuri ajutã în prezentarea intereselor cetãţenilor în dinamica legislativã comunitarã.

Conștienţi de "jungla informaţionalã", dar și de importanţa vizibilitãţii, se încearcã acum confederarea ONG-urilor de la Bruxelles sub numele de Civil Society Europe. Elemente ale acestei iniţiative într-un recent interviu cu Conny Reuter, lider al SOLIDAR.

De urmãrit poziţionarea trinomului Business Europe – ETUC – Civil Society Europe în dezbaterea despre viitorul UE, care va începe oficial cu Summit-ul de la Bratislava din 16 septembrie 2016.

Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: