joi, 17 februarie 2022

România în capitala Europei – poza anului 2007


De peste 15 ani România este membră a Uniunii Europene și avantajele sunt ușor de observat. Structurarea activității societății europene implică o dinamică puternică, iar în curând vom avea propunerile cetățenilor pentru evoluție. Desigur, raportul Conferinței asupra viitorului Europei nu poate face minuni, dar cu siguranță va da o direcție de acțiune pentru decidenții europeni.

 

Acum vreo 20 de ani, împreună cu acei români care își derulau deja activitatea în Bruxelles-ul european, am înființat Clubul ˝România-UE˝ Bruxelles. Principalele noastre mesaj erau că România trebuie să joace foarte prgamatic această carte a aderării europene. Iar când am fost acceptați în marea familie europeană, pe 1 ianuarie 2007, am realizat împreună un studiu pentru a ne ghida pașii integrării reale.

 

Documentul de acum 15 ani este o poză a cum era percepută România atunci, care erau principalii actori români în capitală comunitară, dar mai ales cuprindea opinia a 25 de români care sugerau idei pragmatice de racordare a României la UE. Puteți accesa studiu, în varianta 2007, aici

 

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: