miercuri, 12 octombrie 2022

Dan LUCA – moderator la Romanian Digital Day 2022


Excelență inițiativa eurodeputatului Victor Negrescu de a organiza în incinta clădirii Parlamentului European de la Bruxelles a primei ediții a RomaniaDigital Day.

 

A fost o reală plăcere să moderez panelul "From policy making to investments opportunities", care a încercat să fie o discuție practică despre cum decizile politice pot să influențeze pozitiv dezvoltările sectoriale. Un ministru, patru eurodeputați, reprezentanți de la Comisia Europeanã (inclusiv de la cabinetul Președintelui Comisiei Europene Ursula von der Leyen), sectorul de afaceri și mediul academic au dat gravitate dezbaterii. ˝Există nevoia de consolidare a capacității administrative a României pentru a continua digitalizarea țării, atât din punct de vedere al tehnologizării, dar și al mentalității. Este nevoie de training pentru a avea competențele necesare unei astfel de transformări˝, preciza Sebastian Burduja, Ministrul român al Cercetării, Inovaţiei și Digitalizãrii.

 

Salut prezența masivă a clujenilor la acest eveniment bruxellez, pe lângă primarul Emil Boc, universitățile clujene și Transilvania IT Cluster au contribuit la succesul Romanian Digital Day 2022.

 

Digitalul românesc intră oficial în calendarul evenimentelor din capitala europeană, așa cum energia românească își făcea intrarea acum câțiva aniEste important să avem și alte sectoare românești care au o astfel de abordare, sprijinite desigur de echipa eurodeputaților români. Așteptăm cu mult interes ediția viitoare a evenimentului digital, dar și mai important este să avem o abordare sustenabilă, de zi cu zi. Politicile europene sunt dinamice, evenimentele politice influențează constant abordările, iar fiecare țară membră UE urmărește în permanantă aceste dezvoltări.

 

Dan LUCA / Bruxelles

 

 

 

 

 

Niciun comentariu: