miercuri, 19 mai 2010

Contextul licitaţiilor de la Bruxelles

Comunicaţiile electronice au devenit un domeniu indispensabil al activităţii instituţiilor europene, deci există o mare “cerere” în domeniu. IT-ul constituie, de altfel, unul din domeniile în care companiile româneşti de specialitate sunt într-adevăr competitive, la acelaşi nivel cu companiile similare din străinătate.

Pe aceasta se bazează deputatul european Mircea Paşcu în recenta solicitare a procentajului de firme româneşti selectate cu succes ca partener de bază ("Lead Partner") în contractele cadru de profil ale Comisiei Europene, în perioada ianuarie 2007 - aprilie 2010. De multe ori “caietele de sarcini” de licitaţii europene sunt predestinate, europarlamentarii jucând un rol important de deschizători de drum pentru ca evaluarea să fie corectă şi adaptată contextului aderării României la UE în anul 2007.

României îi lipsesc demersurile concrete pentru a-şi creşte vizibilitatea. Avem reprezentanţi la nivel comunitar, trebuie însă să nu uităm să ne şi reprezentăm interesele naţionale.

Sper ca iniţiativa domnului Paşcu să încurajeze şi alte acţiuni pe acelaşi palier.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: