duminică, 23 octombrie 2011

Implicarea Diasporei în politica româneascã

Organizând recent, cu colegii de la PSD, o dezbatere la Bruxelles despre posibilitatea ca românii din Diaspora sã aibã o voce politicã în România, am avut încã o datã confirmarea cã România dispune de un potential uman pe care îl valorificã foarte puţin.

Am explicat deschis procedura prin care am trecut sã fim parte a unui partid politic românesc, cã dorim sã rãmânem un partid politic, nu o mişcare socialã, cã vrem sã avem un impact atât în România, cât şi în politica belgianã.

Toate acestea într-un cadru plãcut, fãrã presiune, în care ca metoda de comunicare am folosit din nou Metoda Loci, axatã pe 6 dimensiuni: PSD Belgia, Partidul Socialist din Belgia, Partidul Socialiştilor Europeni, Organizaţia de Femei, Organizaţia de Tineret şi Bruxelles-ul european.

Iar când, dupã eveniment, primeşti mesaje de genul: “Mulţumesc mult pentru invitaţia la întalnirea de asearã, a fost o experienţã ineditã pentru mine, mai ales cã am constat cã se poate face şi un alt fel de politicã. Felicitãri şi dacã pot sã sprijin cu ceva demersurile voastre vã stau la dispoziţie”, ne dã de înţeles cã suntem pe drumul cel bun.

Dan LUCA, Bruxelles

Niciun comentariu: