luni, 21 ianuarie 2013

Liderul Socialiştilor Europeni despre viitorul UE

Sergei Stanishev, liderul Partidului Socialiştilor Europeni, preciza recent că gruparea pe care o conduce va desemna candidatul pentru preşedenţia Comisiei Europene, printr-un proces democratic şi transparent. În contextul dat, Martin Schulz ar fi în continuare un potenţial candidat pentru Parlamentul European. În această dezbatere a fost amintit şi numele premierului Robert Fico, însă Stanishev consideră că slovacul îşi va continua munca la nivel naţional, cel puţin deocamdată.

În cadrul interviului acordat EurActiv, socialistul bulgar a amintit şi de rolul important al tinerilor absolvenţi în dezvoltarea şi redresarea economică a Uniunii, dar în acelaşi timp de necesitatea suportului oferit de instituţiile comunitare.

Din perspectiva partidului său, este nevoie de o Europă politică, de mai multă integrare pentru o Zonă Euro puternică, însă este de neacceptat faptul că în această dezbatere nu au fost menţionate drepturile societăţii, într-o Europă, care se vrea în acelaşi timp o Europă socială.

După cum s-a dovedit şi până acum, socialiştii continuă să sprijine alegerile primare care să ofere o “faţă umană” liderilor europeni, fără de care Europa rămâne o construcţie abstractă, iar deciziile Bruxelles-ului tehnocratice.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: