marți, 22 aprilie 2014

O excursie de Paşte… la Cluj

Periodic vizitez Clujul. Este oraşul în care mi-am petrecut primii 25 de ani de viaţă, e locul unde trăiesc părinţii mei, e spaţiul geografic care îmi trezeşte multe amintiri plăcute.

Văzând Clujul prin ochii unui turist, pot să apreciez dinamica pozitivă a ultimilor ani în sfera serviciilor: apartamente de închiriat în centrul oraşului, restaurante şi terase excelente, zona pietonală extinsă, iar Parcul Central este o încântare. Aeroportul internaţional îşi face cu prisosinţă datoria în a aduce pe meleaguri clujene turişti, dar desigur se pot face paşi în direcţia unui volum mai mare de vizitatori.

Aşa cum sugeram la începutul acestui an, nu există încã o formulă de a vizita oraşul în două zile şi e mare păcat. Sugerez de asemenea o mai mare extindere a spaţiului pietonal în zona centrală şi o mai mare abundenţă de concerte, teatre (chiar şi în limba engleză), cu precădere în perioada de sărbătoare (căci turiştii străini atunci ne vizitează mai puternic).

În rest mult succes oraşului în pregătirea capitalei tineretului de anul viitor şi obţinerii titlului de capitală culturală în 2021!

Dan LUCA / Bruxelles


Niciun comentariu: