vineri, 14 noiembrie 2014

Cine sunt românii din Cabinetele comisarilor europeni?

Luna aceasta noua echipă de comisari europeni şi-a început activitatea. Este interesant ce nume încep să fie prezentate public pe pagina oficială a Comisiei Europene.

Pe lângă românii din Cabinetul Corinei Creţu, observăm că şi alţi comisari europeni au apelat la compatrioţi de-ai noştri pentru sprijin în activitate. Mă refer în primul rând la Simona Constantin, membru plin al Cabinetului Vĕra Jourová (din Republica Cehă). Doamna Jourová este comisar european pentru Justiţie, "noua Viviane Reding" cum se zice în jargonul de Bruxelles. Tot o româncă, Gabriela Goga, face parte din echipa lărgită a acestui comisar european.

O surpriză plăcută avem şi în echipa mult mediatizatului comisar european Jonathan Hill (din Marea Britanie). Hill, responsabil cu portofoliul serviciilor financiare, este sprijinit, în calitate de asistentă de Cabinet, de către românca Adina Apetroi.

Menţionez că doar aproximativ 60% dintre comisarii europeni şi-au publicat lista cu cei din cabinete, deci putem avea şi alte confirmări de români, influenţi, lângă decidentii UE.

Linkuri utile :





Bruxelles – “Re-start România”?



Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: