miercuri, 26 noiembrie 2014

Romania – locul 58 în clasamentul mondial al indicelui privind dezvoltarea TIC

La începutul acestei săptămâni a fost anunţat clasamentul mondial al indicelui privind dezvoltarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), stabilit de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor. Primul loc în acest clasament, care se bazează pe 11 de indicatori de măsurare a accesului la TIC, utilizarea acestor tehnologii și expertiză în domeniu, este ocupat de Danemarca. Următoarele în top sunt Coreea de Sud, Suedia, Islanda și Regatul Unit.

Concluzia organizației internaționale este că țările sărace au făcut "progrese semnificative" în ceea ce privește accesul la Broadband. În prezent, este folosit în proporţie de peste 30% de către țările în curs de dezvoltare, față de doar 9% în 2004.

Cum am putea interpreta poziţia României, locul 58Evoluţia ţării noastre în acest domeniu parcă nu e suficientă, dacă ţinem cont de binecunoscuta înclinaţie a românilor spre înaltele tehnologii?

Multe dintre mesajele publicate anii anteriori pe blog abordează acest subiect, fiind vorba despre o chestiune care mă preocupă:

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: