sâmbătă, 1 august 2020

Experienţe personale din timpul pandemiei
Anul 2020 este cu siguranţã unic din punct de vedere al experienţelor societale, dar şi individuale. Pandemia ne obligã sã gãsim metode creative de a ne readapta activitatea şi de a spera la o revenire la normal sau cel puţin la “noul normal” care sã fie mai uşor de abordat.

Dacã rememorez cam ceea ce s-a întâmplat începând din 13 martie 2020 şi pânã acum, chiar cã am de povestit... Multe acţiuni sunt clar dictate de noul context în care trãiesc, accelerare de forţa împrejurãrilor sau de impulsul de a încerca noul.

Câteva exemple personale :
Ø  Pe 19 iulie am alergat din nou o cursã de 20 km. Ultima datã fãcusem acest lucru în 2011 şi cu siguranţã sportul şi pregatirea fizicã mã ajutã în balanţa vieţii.
Ø  Participând la o Conferinţã Virtualã, am adresat o întrebare directã unui comisar european, iar rãspunsul poate aduce un nou proiect istoric pentru UE. Thierry Breton a conectat astfel relansarea economicã a UE cu continuarea integrãrii europene.
Ø  Am expus un curs virtual masteranziilor de la Universitatea Catolicã din Leuven.
Ø  Am intrat în direct la Ştirile Digi24, prezentând cum se vede criza Corona de la Bruxelles.
Ø  Mi-am recitit, pot sã spun cu mare interes, cele 5 cãrţi publicate în perioada 2003 – 2019.
Ø  M-am alãturat cu mare plãcere experţiilor care au trimis un “Open Letter for a EU Marshall Plan for Training and Education To Avoid the Socio-Economic Collapse”.
Ø  Am preluat oficial funcţia de Vicepreşedinte EURACTIV, responsabil cu Inovaţia Strategicã.
Ø  Am apaudat timp 100 de zile consecutive, în semn de apreciere pentru corpul medical din Belgia.
Ø  Am trãit o experienţã unicã, de a mã reîntoarce în Piaţa Schuman dupã o pauzã de 8 sãptãmâni.
Ø  Am redactat 3 analize, publicate în Ziarul Financiar, despre cum supravieţuieşte presa independentã, oportunitãţile de dezvoltare pentru România şi impactul crizei asupra capitalei Europei.
Ø  Am acordat un interviu prietenilor de la Fãclia de Cluj despre cum influenţeazã criza societatea europeanã.

Ne aşteaptã cu siguranţã noi încercãri în urmãtoarele 12 luni. Multã rãbdare şi putere de adaptate la toatã lumea ! Sã ne revedem sãnãtoşi !

Dan LUCA / BruxellesNiciun comentariu: