duminică, 15 ianuarie 2012

Priorităţi politice pentru 2012

Plecând de la priorităţile pentru anul 2012, pe care le-am stabilit împreună cu colegii mei din PSD Belgia, susţin în continuare implicarea politică a românilor din Diaspora în problemele României. Măcar în contextul alegerilor ce vor avea loc în acest an, trebuie găsite soluţii fezabile la confruntările care macină fiecare cetăţean român.

Dificultăţi are fiecare tânăr sau vârstnic, toate specifice perioadei şi conjuncturilor de viaţă, fiecare cetăţean, indiferent dacă este bărbat sau femeie, iar în sprijinul acestora trebuie să intervină membrii Guvernării. Implicarea politică este răspunsul cel mai corect atunci când crezi că ai idei mult mai bune decât cele aflate în aplicare.

Fiind deja implicat activ în politica românească de 4 ani, am înţeles cât este de importantă sustenabilitatea, cât este de important să înţelegi care sunt problemele reale, să găseşti soluţiile politice în care să crezi şi să lupţi cu perseverenţă.

Conectarea românilor la realitatea politică din România, dar şi din ţara de adopţie, este un element care nu trebuie neglijat. Diaspora românească are şi ea un cuvânt de spus, din experienţa şi convingerea proprie când este vorba de guvernarea din ţară, iar având în vedere că în luna octombrie 2012 vor avea loc alegerile locale şi în Belgia, românii de aici au dreptul de a vota şi chiar de a candida, pentru a deveni consilieri locali în cadrul primăriilor în raza cărora locuiesc.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: