duminică, 2 septembrie 2012

Cum să faci bani în Bruxelles-ul european?

Bruxelles-ul este un loc fascinant, plin de oportunități, dar și suprasaturat de competiție pe fiecare sector. Derulându-mi actitivatea de peste 15 ani în capitala Europei, am căutat să ghidez pe cei interesați în abordarea unei piețe atipice.

De 5 ani predau cursuri studenților preocupați de descoperirea Bruxelles-ul european, iar anul trecut lansasem un training prin care îi ajut pe cei interesați să își găsească un loc de muncă aproape de piața Schuman.

De câteva zile am lansat o nouă ofertă, în special pentru cei care doresc să deruleze afaceri în Bruxelles. Intitulat simbolic “Cum să faci bani în afacerile europene din Bruxelles?”, împreună cu Maria Laptev, încercăm să ghidăm antreprenorii și intraprenorii în a alege calea cea mai bună spre reușită. Maria cunoaște Bruxelles-ul și sectorul privat al afacerilor europene mai bine decât orice expert și nu întâmplător este acum Directorul Executiv al European Center for Public Affairs. Îmi amintesc și acum cu mare plăcere colaborarea pentru un curs prezentat acum vreo 4 ani studenților de la MBA-ul de la UBI, și sper să reușim și în acest nou proiect.

Sunt contracte de milioane derulate în capitala Europei așa cum le prezentam recent într-un articol în Ziarul Financiar. Poate mulți cred că e o piață inaccesibilă și de aceea am decriptat câteva afaceri de succes și cum au început aceștia pentru materialul din Capital.

Sper ca noua inițiativă, cea a unui training despre “actorii de Bruxelles” și despre serviciile de consultanță de care au nevoie, să prindă la public. Așteptăm cu mare interes ziua de 25 octombrie 2012, data primei prezentări.

Dan LUCA / Bruxelles

 

Niciun comentariu: