miercuri, 26 septembrie 2012

Ţinând pumnii Clujului...

Un recent material publicat în Adevărul se prezintã avantajele de care ar beneficia Clujul în urma obţinerii titlului de Capitală Europeană a Tineretului.

În primul rând, fiind o „repetiţie” pentru titlu la care comunitatea clujeană aspiră pentru anul 2020, și în plus, conform spuselor consultantului specializat, demersurile vor contribui la îmbunătăţirea imaginii.

În luna noiembrie se va desemna orașul câștigător dintre nominalizatele în finală - Cluj, Varna (Bulgaria), Vilnius (Lituania) și Ivanovo (Rusia), iar rezultatul, evident va fi important, pentru toţi candidaţii, nu doar pentru câștigător – “Statutul de Capitală Europeană a Tineretului (CET) la care Clujul aspiră pentru anul 2015 ar fi un impuls pentru dezvoltarea orașului de sub Feleac din punct de vedere turistic. Nu va exista neapărat un boom al turiștilor sosiți în oraș - deși numărul lor va spori - cât o creștere a vizibilității orașului, cu efecte pe termen mediu și lung", se arată într-o analiză făcută de site-ul cluj.travel”.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: