miercuri, 19 septembrie 2012

Implicarea antreprenorilor în politicã. Opinie.


Întrebat ce crede despre succes, antreprenorul Octavian Bădescu, răspunde celor de la Cariere astfel: ˝este o combinaţie între capacitatea individuală şi circumstanţe. Cred că norocul valorează 50%, mulţi nu spun asta, dar eu cred foarte mult în rolul acestuia. Ideea e că dacă ştii cam unde vrei să ajungi, circumstanţele plutesc în jurul tău şi ştii să le iei pe cele potrivite pentru tine. S-au mai făcut cercetări cu oamenii care au succes profesional, nu numai în România, ci şi peste hotare, şi s-a observat că ei au capacitatea de a identifica ceea ce este important în noianul de informaţii care le vin şi de evenimente din jurul lor. Identificarea celor esenţiale este o calitate, pentru că altfel poţi să te pierzi în lucruri neimportante. La fel de important este ca după ce le identifici să te focalizezi pe ele. Ca să-ţi duci toată energia şi preocuparea pe acolo, iar acele chestiuni să te ducă unde vrei. Ăsta e secretul˝.

În plus, Bădescu spune că şi-a făcut mereu un plan de urmat, şi-a stabilit întotdeauna obiective concrete şi înalte, pentru ca astfel să realizeze mult mai mult decât cei care nu îşi propun nimic, îşi propun ceva vag, sau au ţinte joase.

Iar dacă vine vorba de politică, domeniul din care s-a retras iniţial, deşi i se părea atractiv, antreprenorul consideră că în acest sector ar trebui să se implice doar cei care vor să facă ceva în societatea în care trăiesc, să fie persoane realizate în plan profesional, care să nu fie tentate să caute în politică ce nu au reuşit să obţină în plan profesional, ca şi ˝înfometatul˝ care cumpără lucruri inutile.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: