miercuri, 7 noiembrie 2012

Antreprenori români în America

Dacă nu au curaj să deschidă afaceri în ţară, iată că românii sunt totuşi buni antreprenori – şi o fac cu succes în SUA. Domeniile în care sunt prezenţi sunt în special IT, turism, resurse umane sau în industria alimentară. Numai anul trecut, 29 de oameni de afaceri români au devenit patroni dincolo de Ocean, conform materialului Cariere.

Deşi taxarea este favorabilă întreprinzătorilor, piaţa de desfacere şi puterea de cumpărare atractive, totuşi românii, comparativ cu ceilalţi europeni, se lovesc de dificultăţile obţinerii vizei de investitor.

Potrivit avocatului Ruslan Bocancea, specializat în imigrări în SUA, orice proiect antreprenorial cu şanse mari de reuşită necesită o investiţie minimă situată între 100.000 şi 150.000 de dolari şi un plan bun de afaceri pentru următorii cinci ani. Acestea fiind îndeplinite şi viza obţinută, abia apoi vin următoarele avantaje - antreprenorii îşi pot aduce imediat şi membrii familiei cu ei şi aceştia beneficiază de anumite privilegii în SUA.

Deşi în ultimii ani au apărut probleme pe fondul crizei, iată că totuşi românii sunt atraşi de America şi din ce în ce mai mulţi dezvoltă afaceri acolo. Sunt convins că simplificarea procedurilor de obţinere a acestor vize ar înmulţi exponenţial numărul companiilor româneşti din SUA.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: