joi, 22 noiembrie 2012

Implicare politicã cu impact

Acum câţiva ani am hotărât să “joc politic”, iar cei care mă cunosc ştiu că nu glumesc cu astfel de vorbe! M-am implicat în campania din noiembrie 2008, sprijinind candidaturile lui Marian Popescu şi Marian Mocanu pe posturile alocate celor din Diaspora! Mă bucur să constat că cel care ne-a stat alături atunci, Philip Cordery, Secretarul General al Partidului Socialiştilor Europeni, este acum Deputat în Parlamentul Franţei.

M-am “bătut” în iunie 2009 în campania pentru europarlamentare, reuşind, împreună cu colegii de la PSD Bruxelles, să dublăm “scorul” PSD faţă de precedentele alegeri din noiembrie 2007!

Am luptat apoi până în ultima clipă pentru candidatul PSD în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2009! Îmi amintesc şi acum evenimentul pe care l-am organizat la Bruxelles împreună cu Titus Corlăţean, actualul Ministru al Afacerilor Externe.

Nu ne-am oprit aici, PSD Belgia a luptat şi în alegerile locale din Belgia, având 4 candidaţi pe listele Partidului Socialist Belgian la alegerile comunale din octombrie anul acesta. Totul ca o încununare a activităţii pe care o derulăm de ani buni în politica belgiană.

Mă bucur că socialiştii europeni au ales recent calea alegerilor primare pentru a învinge în euroalegerile din 2014. Nu vreau să fiu arogant, dar cred că dezbaterea pe care a facilitat-o  PSD Bruxelles în octombrie 2009 cu Martin Schulz a fost crucială pentru a ajunge aici. Viziunea noastră a surprins plăcut organizaţiile francezilor socialişti, social-democraţilor nemţi, dar şi a laburiştilor britanici sau socialiştilor spanioli. 

De ce am adus candidaţii USL pentru Diaspora la Bruxelles? În primul rând fiiindcă trebuie să ne cunoaştem! Credem că avem idei utile României şi credem că implicarea politică este necesară pentru a avea o posibilitate să fim auziţi! Doar interacţionând într-un sistem politic real putem avea un impact. Iar a avea candidaţii oficiali, precum Victor Socaciu, în cadrul acestor dezbateri este crucial pentru dezvoltarea României.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: