vineri, 9 noiembrie 2012

Cine doarme mai bine - angajatul sau antreprenorul?

Românii care sunt interesaţi să îşi dezvolte propria afacere ştiu şi faptul că a fi antreprenor nu înseamnă doar lipsa şefilor sau a programului impus de superiori. Dimpotrivă, cel puţin în prima etapă, a gestiona propria afacere presupune foarte multă muncă şi nopţi nedormite.

Eduard Ezeanu spunea recent despre antreprenorii de succes pe care îi cunoaşte că “au trecut printr-o perioadă de încercări serioase, care deseori a durat câţiva ani, înainte sa aibă succes în business”. Apoi, pentru ca perioada aceasta de zbucium să treacă, şi să treacă cât mai repede, esenţial este ca formula aleasă să funcţioneze – nişa aleasă să fie fructificabilă şi strategia abordată să dea rezultatele dorite.

Pentru toate acestea antreprenorul trebuie să aibă acele abilităţi specifice, despre care specialistul spune că se pot învăţa - recrutare, formare, management şi leadership.

Şi exact cum spuneam şi despre managerul de proiect, pentru ca start-up-ul să “crească”, este nevoie de o persoană care să ia responsabilitate, nu cineva care lansează doar idei, iar apoi dispare fiindcă este ocupat cu alte treburi.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: