joi, 1 octombrie 2009

De la idee la implementare


Poporul român a fost şi este un popor creativ. Nu trebuie să uităm acest lucru, dimpotrivă, trebuie ca acesta să fie un atu, de care trebuie profitat, cum bine observa şi consilierul economic al primului ministru, Andeea Vass. Nu trebuie trecută cu vederea şi "zestrea" materială şi umană care încă există.

Amploarea festivalurilor organizate în ţară, fie că sunt de muzică, de dans, sau care marchează alte evenimente, a scăzut, asta poate şi din cauza faptului că accesul la alte variante de divertisment este mult mai facil. Vizitele la muzeu, teatru, sunt din ce în ce mai puţine, vechile cinematografe sunt goale, pirateria în floare, dar noroc cu marile centre comerciale unde încă poţi vedea filme noi, şi acolo eşti şi "în tendinţe".

Pare paradoxal, dar a apela la sectoarele culturale şi de creativitate în perioadele de criză pentru a asigura locuri de muncã este poate o soluţie. La o privire de ansamblu, pare o idee genială, este cea care poate va contribui la dezvoltarea locală şi regională. Într-un mesaj mai vechi, vorbeam chiar despre importanţa adaptării administraţiilor naţionale pentru maximizarea absorbţiei fondurilor europene.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: