miercuri, 14 octombrie 2009

20 de ani de la Revoluţie, vãzuţi de la Bruxelles


Acum câteva zile am participat la vernisajul expoziţiei de fotografie “The Romanian Revolution ­- The Road to Freedom”. Clãdirea principalã a Comisiei Europene a fost gazda acestui eveniment, la care au participat peste 100 de români din Bruxelles-ul european. Felicitãri celor de la Agerpres pentru aceastã idee, de a prezenta unde era România acum 20 de ani şi – indirect – unde este acum.

La Bruxelles se simte cu adevãrat că România este o ţară membră a Uniunii Europene. Întâlneşti la tot pasul parlamentarii europeni ai României şi asistenţii lor, sute de români care lucrează deja în administraţia europeană, în secretariatele federaţiilor europene sau pentru puternice firme de consultanţă, români care reprezintă la Bruxelles regiuni şi oraşe sau care ghidează universităţiile în cercetarea europeană. Alţii fac parte din ceea ce numim presa acreditată sau lucrează pentru organizaţii non-guvernamentale, sindicate sau patronate.

Cred cã în urmatoarele luni vom avea o avalanşa de manifestãri despre Revoluţia din Decembrie 1989 şi sper ca evenimentele de acum 20 de ani sã fie la loc de cinste, nepolitizate excesiv, de o campanie electoralã româneascã nesfârşitã.

Dan LUCA / Bruxelles

2 comentarii:

hoinarescu spunea...

si din aceste motive primim DG enlargement?

Bogdan spunea...

Cum se vede Revolutia dupa 20 de ani la noi? Pentru ca nu simtim progrese in mentalitatea oamenilor, ceea ce e e cel mai grav probabil. Macar de la Bruxelles sa se vada bine...