miercuri, 21 octombrie 2009

Kallas – viitorul comisar european pentru comunicare?


Estonia merge tot pe mâna lui Sim Kallas ca şi nominalizare pentru următorul Executiv European. A făcut o figură frumoasă în primul său mandat, iar acum se pare că se pregăteşte un portofoliu mai mare (senioritatea obligă): pe lângă resurse umane, recrutări, reformă adminstrativă, registrul lobby-iştilor, nu este exclus să se adauge şi responsabilitea “comunicării europene”.

Experienţa sa îşi spune cuvântul şi în ceea ce priveşte acest capitol. În recentul interviu acordat pentru Euractiv, îşi prezenta punctul de vedere vis-à-vis de acest subiect, şi se pare că mecanismul îi este foarte familiar.

Aşa cum spunea şi Margot Wallström, noul comisar responsabil cu comunicarea ar trebui să continue pe aceeaşi linie, pentru că într-un proces atât de complex cum este cel al comunicării europene, un singur mandat nu este suficient pentru rezultatele necesare, dar adăugând totodată elemente noi, provenite din noile tratate sau din alte portofolii. Iar idei precum “turning the commissioner for communication into a citizens' commissioner” sunt la ordinea zilei în Bruxelles.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: