sâmbătă, 21 aprilie 2012

Percepţii despre multitasking


"Sunt multe discuţii pe tema multitaskingului, poateface omul mai multe lucruri în acelaşi timp sau nu? Poate fi productiv, poate scurta din timpul de realizare, se simte bine făcând asta, când devine stresant?", se întreabă Ludmila Marin, coach pentru manageri. Dar cu siguranţă mulţi caută răspunsul la aceste întrebări, şi totodată şi soluţia.

Foarte interesant şi important de reţinut este că “multitaskingul înseamnă schimbarea rapidă a atenţiei şi concentrării între activităţi. A crede că multitasking înseamnă că "faci mai multe lucruri în acelaşi timp" este greşit. Atenţie însă, adesea folosirea exagerată a multitaskingului are efecte devastatoare şi pentru companie pe termen lung, nu numai pentru tine ca persoană", explică aceasta.

Deşi multitasking-ul s-a încetăţenit ca o abilitate extrem de importantă şi de utilă, la mare căutare de angajatori, iată că studiile din ultimi ani demonstrează că nu aceasta este cheia succesului. Foarte bune sfaturile care urmate fac diferenţa între un “multitasking corect” şi un obicei epuizant care scade productivitatea muncii!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: