marți, 22 mai 2012

Blog. Bloggeri. Cifre


Conform studiului realizat recent de refresh.ro şi Vola.ro, în România erau active aproape 12.000 de bloguri.

Dintre cei 712 bloggeri care au participat la această cercetare, concluziile arată că “dacă e să facem un profil al bloggerului din România, acesta ar avea următoarele caracteristici principale: este bărbat, are peste 25 de ani, locuieşte în Bucureşti, are studii superioare (facultate sau masterat) şi a început să scrie pe blog după 2009”.

Traficul blogului (18%), numărul de comentarii primite (17%), numărul de reacţii în media sociale (16%), câştigurile financiare (10%) sau poziţia într-un top de trafic sau influenţă, sunt cifre ce măsoară succesul unui blog.

Deşi politica este tema cel mai des abordată în blogosferă, aproape în jumătate dintre blogurile analizate, subiecte din new-media, divertisment, ştiri generale, monden, tehnologie şi subiectele personale sunt cele care urmează în clasament.

4% dintre respondenţi au generat peste 500.000 de afişări, iar dacă urmărim prezenţa bloggerilor pe reţelele sociale, se observă că sunt utilizatori fideli ai oportunitătilor oferite de Web 2.0, 95% dintre aceştia având şi cont pe Facebook.

Cu aceste cifre, mă bucur să observ că în aceşti 4 ani si jumătate, blogul Casei Europei poate fi încadrat în rândul celor de succes, fiind bine apreciate de public – cifrele realizate vorbind de la sine.

Dan LUCA / Bruxelles
 

2 comentarii:

Costin spunea...

Buna Dan,

un link catre studiu (tag-ul de pe refresh.ro) nu merita acest articol? :-)

Multumesc,
C.

Casa Europei spunea...

E un link catre articolul din care am citat - cel din Cariere.