marți, 15 mai 2012

Premier român la Bruxelles

În contextul în care la toate reuniunile dedicate crizei din euro România a fost reprezentată, în ultimii doi ani de cãtre preşedintele Traian Băsescu, noul lider al guvernului, Victor Ponta, şi-a manifestat interesul de a participa personal la viitoarele întâlniri la vârf, considerând pe bunã dreptate că “problemele UE nu mai sunt doar de politică externă ci sunt probleme ale noastre comune. Sper să găsim o soluţie bună pentru România pentru că, un nou conflict pe această temă nu cred că e dorit de nimeni”.

Victor cunoaşte foarte bine Bruxelles-ul şi mecanismul comunitar, iar legãturile cu capitala Europei sunt cruciale pentru a racorda România şi romanii în mod real la dinamica contemporanã.

Mult succes Victor!

Dan LUCA / Bruxelles

Un comentariu:

Nicolae Iordan-Constantinescu spunea...

Mi se pare normal ca premierul sa reprezinte Romania la reuniunile Consiliului European. In fapt, agenda priveste participarea Romaniei la exercitatea competentelor comune si partajate privind politicile economice, sociale, de mediu, transporturi, competitivitate, constructia si executia bugetului, libera circulatie a persoanelor, produselor, capitalurilor si serviciilor, politica energetica si de dezvoltare regionala si multe alte domenii, care tin majoritar si prioritar de zona executivului.