marți, 12 februarie 2013

Investiţiile şi atractivitatea pieţei româneşti

În urma discuţiei pe care au avut-o cu Aleksander „Sasha” Galitsky, co-fondator și managing partner al Almaz Capital Partners, unul din cele mai importante fonduri de Venture Capital din Rusia și Comunitatea Statelor Independente, reporterii Cariere au identificat calitățile necesare pentru a deveni un antreprenor și investitor de succes, dar şi ce trebuie să facă antreprenorii români pentru a atrage atenția investitorilor.

În opinia specialistului “România este una din țările pe care le vizam pentru investiții deoarece există cunoștinte tehnice solide la nivelul populației, există câteva afaceri românești de succes în zona de tehnologie și din acest punct de vedere considerăm că este un stat pe care merită să îl avem în vedere”.

În acelaşi timp, tot acesta spunea că recomandă organizarea cât mai multor evenimente în care antreprenorii îşi prezintă startup-urile în faţa diverșilor investitori. Acestea ar trebui să fie organizate pe o durată de “cel puțin două zile, pe parcursul cărora antreprenorii și investitorii se pot cunoaște mai bine, se pot face alegeri mult mai bune în ceea ce privește echipele și afacerile în care se merită să se facă investiții și, nu în ultimul rând, investitorii au oportunitatea de a lua contact mai bine cu mentalitatea și cultura locală”.

“E nevoie de existența unei mici bucăți de Sillicon Valley în orice hub internaţional de tehnologie, astfel încât ideile şi inovatiile să poată să circule libere şi să fie descoperite de oamenii potriviți”, completează Galitsky.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: