marți, 26 martie 2013

Flexibilitatea la locul de muncă asociată cu productivitatea

În completarea setului de metode simple pe care şefii le au la dispoziţie pentru a creşte productivitatea muncii angajaţilor intră şi flexibilitatea programului de lucru.

Ca urmare a deschiderii mult mai mari a angajatorilor români în a oferi angajaţilor posibilitatea să îşi organizeze agenda de lucru după preferinţele personale, s-a constat că aceştia din urmă se declară mult mai mulţumiţi de locul lor de muncă, în plus, un part-time sau munca la domiciliu atrage şi diminuarea anumitor costuri (transport, bone, etc). Unul dintre cele mai importante avantaje pentru angajator este acela că productivitatea muncii în compania sa ajunge la cote mult mai bune, după cum sublinia un recent material Cariere.

Specialiştii precizează că în continuare angajaţii sunt mult mai receptivi, spre deosebire de angajatori, în adoptarea unor metode mai flexibile de repartizare a timpului de lucru de-a lungul unei zile. În consecinţă, în lipsa unei astfel de abordări la momentul angajării, mulţi dintre candidaţi negociază acest aspect încă de la primul interviu.

Flexibilitatea programului de lucru este unul dintre ingredientele unui management omenesc, actual, care mă atrage în mod deosebit, tocmai de aceea am mai scris pe acest subiect:





Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: