vineri, 3 iunie 2011

Lideri europeni, candidaţi la alegerile naţionale

Şi în Franţa s-a schimbat procedura de alegere a deputaţilor pentru Parlamentul Francez. Astfel, începând cu 2012, 11 locuri vor reveni francezilor din Diaspora, o procedură asemănătoare cu cea din România (2 senatori şi 4 deputaţi provenind încă din 2008 din Diaspora).

Deşi alegerile legislative vor avea loc în Franţa doar în primăvara lui 2012, încă de la sfârşitul lunii mai a avut loc lansarea candidatului socialist pentru Benelux, bunul meu prieten, Philip Cordery.

A fost o coincidenţă fericită ca lansarea sa, în prezenţa liderului belgian Elio di Rupo, să aibă loc în aceeaşi sală unde în noiembrie 2008, social-democraţii români îşi prezentau candidatul electoratului din Belgia. Atunci Philip participa la evenimentul PSD Bruxelles în calitate de Secretar General al Partidului Socialiştilor Europeni.

E foarte interesantă situaţia când o personalitate europeană “atacă” alegerile naţionale. Ceea ce mă bucură este că Philip intră în lupta electorală, aşa cum cred că mulţi candidaţi politici europeni trebuie să o facă.

Mult succes!

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: