luni, 6 mai 2013

O “altă” Italie în UE?

Dacă Europa va continua să-şi dezamăgească cetăţenii, premierul italian spune că va urma un “dezastru democratic”.

Enrico Letta doreşte reducerea măsurilor de austeritate – “Trebuie să le arătăm cetăţenilor că Europa îi ajută (…) Dacă nu se constată că Europa înseamnă bunăstare, oportunităţi, dezvoltare, dacă se consideră că Europa este o mamă rea, aceasta va reprezenta o problemă democratică deoarece cetăţenii vor reacţiona împotriva acestei mame rele Europa”, declara noul premier.

Letta s-a întâlnit în ultimele zile cu preşedintele Consiliului European, dar şi cu cel al Comisiei Europene.

Barroso şi-a manifestat admiraţia faţă de noul lider italian care şi-a început mandatul cu o primă vizită în străinătate, la Bruxelles - “Principalul punct de discuţie de astăzi a fost situaţia economică actuală din Italia şi din UE ca întreg. Premierul Letta mi-a făcut o evaluare foarte sinceră a situaţiei, una în care Italia se confruntă cu provocări uriaşe, printre care şi nivelul inacceptabil al şomajului. L-am ascultat cu atenţie pe Enrico Letta şi nu am nicio îndoială că puternicul său simţ al responsabilităţii şi capacitatea de a produce consens va permite guvernului său să lucreze eficient pentru poporul italian”.

Atât Barroso cât şi premierul Letta sunt preocupaţi de găsirea soluţiilor de creştere economică, în primul rând prin crearea de noi locuri de muncă.

Despre Italia în ultima perioadă mai puteţi citi:
Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: