sâmbătă, 7 decembrie 2013

Dan LUCA – în direct la Antena 3 la emisiunea Q&A, cu Alessandra Stoicescu


A fost o onoare pentru mine, ca fiind prezent la Bucureşti să pot răspunde afirmativ invitaţiei de a participa la emisiunea de sâmbătă seara a Alessandrei Stoinescu, la Antena 3.

Alături de ceilalţi invitaţi din platou, Renate Weber, europarlamentar, juristul Sergiu Andon, şi jurnalistul Bogdan Chirieac, s-a discutat conflictul provocat de preşedintele  şi situaţia care persistă deja de prea multă vreme.

Am insistat să poziţionez aceste discuţii în contextul european, când se fac pregătiri intense pentru alegerile din mai 2014 pentru Parlamentul European. Trebuie văzut care sunt priorităţile în marile capitale, Berlin, Londra, Paris, Roma, şi să ne adaptăm şi noi la agenda europeană. Ce se discută acum în România, sunt chestiuni periferice. Sunt alte subiecte interesante care se discută la Bruxelles.

Am făcut din nou un apel la mai multă transparenţă, inclusiv când este vorba de acţiunile familiei preşedintelui României, pentru ca fiecare cetăţean să înţeleagă despre ce este vorba. Şi, speranţa mea este ca, într-un an, până în 7 decembrie 2014, să nu mai ajungem să discutăm astfel de subiecte în România.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: