marți, 10 decembrie 2013

Dan LUCA – în direct la Digi24 la emisiunea “Imparţial”


Am răspuns cu mare plăcere invitaţiei lansate de Luca Niculescu de a participa din nou în direct la emisiunea “Imparţial”, difuzată marţi seara de la ora 22:00.

Discuţia lansată în platou Digi24 s-a focusat pe noile propuneri legislative: modificarea codului penal, a legii amnistiţiei şi a minelor, şi care sunt efectele acestor evenimente interne asupra următorului raport MCV.

Am subliniat faptul că România este membră a Uniunii Europene de 7 ani, şi acest raport nu ne mai poate afecta la fel ca înainte de aderare. Totuși, sperăm să scăpăm şi de acest MCV. Cea ce este important este să fie o clarificare pentru instituţiile europene şi pentru cetăţeni.

Nu am putut să nu explic gravitatea mesajelor foarte dure de genul “lovitură de stat”, care au o puternică rezonanţă în capitalele europene. Ne jucăm cu termenii la fel ca şi anul trecut, şi după cum spuneam transmitem mesaje dure către Berlin, Paris, Londra, astfel de declaraţii ajungând să fie instituţionalizate.

Părerea mea este că mecanismele de partid trebuie să funcţioneze mai bine, să fie un control intern mai puternic, pentru ca persoane care comit infracţiuni să nu mai ajungă în Parlament, să afecteze credibilitatea şi integritatea instituţiei legislative naţionale.

Am ţinut să felicit presa care a făcut şi de această dată un efort de a informa în legătură cu recentele modificări, deşi de multe ori este acuzată de prea multă transparenţă.

Ca şi concluzie, este necesară o dezbatere pentru a vedea ce fel de Românie vrem să avem, să construim autostrăzi, să exploatăm resursele, etc? Şi să nu uităm de implementarea unei mai bune comunicări cu Bruxelles-ul. 2.000 de oameni aşteaptă informaţii de la Guvern, de la Parlament, pentru a susţine interesele României în UE.

Dan LUCA / Bucureşti

Niciun comentariu: