marți, 6 ianuarie 2015

2015... și o cupă de șampanie în cinstea Clujului!

În 2015 Cluj-Napoca este “Capitala Europeană a Tineretului”, “o oportunitate extraordinară de promovare a imaginii României”, subliniază diplomații străini care sprijină acest program. Am urmărit cu mare atenţie acest subiect încă din 2012, și sunt foarte mândru că “visul clujeanului” a devenit realitate.

Pe parcursul următoarelor 12 luni “Clujul va fi una dintre cele mai mediatizate (și mai vizitate) comunități, precum și locul în care autoritățile europene își vor contura noile politici publice pentru tineri. Acest titlu nu este o oportunitate doar pentru Cluj, ci și pentru România, care are șansa să își îmbunătățească imaginea”, așa cum aprecia ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul.

Clujul, ca centru universitar este un lansator excelent de oameni bine pregătiţi academic, un veritabil laborator din punct de vedere inovativ și tehnologic, iar printr-o bună colaborare între academic şi restul sectoarelor prioritare, se poate crea o imagine solidă în Europa pentru un oraş cu un mare potenţial de dezvoltare. Apreciez totodată foarte mult investiţiile din ultima perioadă pentru sportul clujean.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: