miercuri, 7 ianuarie 2015

România - capitala europeană a tehnologiei?

Fiind ţara cu cel mai mare număr de angajaţi în domeniul tehnologiei, cu aproape de 64.000 de specialitate IT și succesul fabulos al firmelor de profil lansate în România, “factori, combinați cu un regim de impozitare de invidiat - de 0% pentru cei care muncesc în IT - au ajutat la crearea uneia dintre cele mai fierbinţi scene de start-up-uri din Europa”, scria Forbes.

Florin Cornianu, CEO și co-fondator al “123ContactForm”, este de părere că în termen de doi ani România va fi văzută ca un rival adevărat al Londrei, ca focar de talent european. Ce este în curs de dezvoltare este o cultură puternică de programare, inovare și incubare. Un număr de universități bine cotate în orașe precum București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanţa, asigură o sursă regulată de oameni talentați, sursă a inovației în tehnologie. “Am văzut, de asemenea, un aflux de mari corporaţii care inspiră, ca partener sau cumpărător de start-up-uri, sau care oferă siguranță pentru antreprenori prin oportunitățile de plată la angajare", a mai spus Cornianu. Acesta insistă și asupra faptului că scena start-upurilor românești a avut întotdeauna o perspectivă globală.

România are șanse să depășească Londra, Berlin, sau de ce nu, Silicon Valley, așa cum aprecia optimist și IT-istul român, însă este în continuare necesar sprijinul intern pentru a dezvolta talentele și a încuraja iniţiativele.

Subiectul mi-a captat atenţia încă de acum câţiva ani. Puteţi citi și:





Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: