joi, 29 ianuarie 2015

O ştire tare de la Davos: “Internetul va dispărea!”

Eric Schmidt, preşedintele executiv al Google, sublinia recent că Internetul “se va schimba enorm şi va fi prezent în orice aspect al vieţii noastre”, devenind astfel cu totul şi cu totul un alt serviciu, ceea ce îl determină pe american să afirme chiar faptul că Internetul va dispărea. “Vor apărea noi platforme tehnologice despre care acum nici nu bănuim, iar aplicaţiile mobile vor aduce schimbări incredibile”, preciza acesta.

Dacă la întâlnirile anuale anterioare de la Davos, s-a discutat despre criza economică, locuri de muncă sau energie, iată că sub umbrela “Noul Context Global”, tehnologia a fost în acest an pe primele poziţii în agenda discuţiilor.

Aşa cum anticipam, internetul lucrurilor va constitui lumea în care vom trăi, vom avea acele frigidere care ne vor da detalii despre alimente şi alimentaţia sanătoasă, vom avea o maşină inteligentă cu care să interacţionăm, sau vom avea, cum spunea Schmidt, o cameră dinamică, ce ne va permite să interacţionăm cu tot ce se întamplă în interior.

Astfel, totul se va putea personaliza. Dacă la început ni s-ar părea o joacă, o preocupare a celor care nu au altceva de făcut, aceste lucruri sunt pe cât de interesante, pe atât de reale. Felul în care se mişcă lumea şi posibilităţile de petrecere a timpului, vor face ca aceste inovaţii să devină parte din viaţa oamenilor, în următoarele decenii.

Dan LUCA / Bruxelles

Niciun comentariu: